Borta bra men hemma bäst

Det gamla ordstävet i rubriken kan på olika sätt ha anknytning till tisdagskvällens aprilmöte med Ställdalens Fotoklubb.
Dels syftar det på den jury som presenterade resultatet av första etappen av KM. Den bestod av makarna Eva och Karl-Eric Persson från Perssons Magasin i Löa.

_DSC2228

Klubben tar för närvarande några nya grepp för att utveckla verksamheten och om möjligt utöka medlemsantalet med nya fotointresserade. En del i detta är att vi i år låter våra interna tävlingar bedömas av människor från vårt närområde. På så vis kan vi också få muntliga kommentarer med ris och ros. Eva och Karl-Eric svarade för en trevlig redovisning och Fotoklubbens medlemmar var fullt nöjda med deras insats.

1 Inger Kaveldun

Dels syftar rubriken på det faktum att kvällens vinnarbild var tagen bokstavligt talat ett stenkast från fotografens hem. Inger Aftonljus heter fotografen som såg skönheten i senhöstens kaveldun.

2 Sami Dis 3 Thomas Hökuggla
Sami Rakkonen – Dis (2:a)  resp. Thomas Johansson – Hökuggla (3:a)

Men även de övriga tävlingsbidragen syntes ha sitt ursprung i Bergslagen. Annars är det numera vanligt att bilder från fjärran länder och deras människor och natur, belägger topplaceringarna.
I Ställdalens Fotoklubb välkomnar vi dock alla sorters bilder från fotointresserade människor.

– Vi vill bredda oss helt enkelt. Framför allt vill vi ha in flera yngre människor. Det är viktigt att påpeka, att man inte måste ha en dyrbar utrustning för att ta bra bilder. Visst underlättar det i vissa fall, till exempel om man känner att man vill ta närbilder av småkryp, eller av skygga fåglar. Men kompaktkameror och mobiler räcker långt om man bara har bildsinne och kreativitet och någon kännedom om kamerors användning och deras begränsningar. Vi kommer också att ha kortkurser och workshops med anknytning till fotografi och bildbehandling.

Några nybörjarråd följer här:
1 – gå närmare motivet. 2 – gå ännu närmare. 3 – ta ett steg till. 4 – håll kameran stadigt och tryck av.

 

Text och foto: Björn Öringbäck

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.