Stortävling genomförd

I mer än 40 år har Närke Bergslagsfoto genomförts och Ställdalens Fotoklubb har varit med många gånger. Deltagande klubbar tar hand om värdskapet var sin gång, men i år tyckte både vi i Ställdalens FK och FK Oktav i Hällefors, att det skulle bli ett alltför stort åtagande, att vara värd för arrangemanget. Det kunde fixas, genom att de två små klubbarna hjälptes åt och resultatet blev riktigt lyckat. Redovisningen genomfördes 24 mars.

20180323_181126-650x374

Redan på fredagen satte medlemmar i FK Oktav upp alla de foton, som var med i tävlingen, 70 svartvita och 92 färgbilder. Bilderna hade vi i Ställdalen tagit emot av åtta tävlande klubbar och sett till att de blev bedömda och rankade. Tre klubbar i Skåne var juryer, två för nyss nämnda pappersbilder och en tredje för de 126 digitala bilder, som var med i tävlingen.

DSC0161-650x508

På lördagen kom mer än 60 fotande personer till Hällefors Församlingshem för att få veta resultatet. Det kostade lite inträde, men vanligtvis betalar klubbarna för sina deltagare. FK Oktav hade åtagit sig uppgiften att ordna lokal, utställning och mat och fika för alla.

DSC0169-650x438

Först en snabb titt omkring i lokalen. Bengt och Thyra Lundell kollar färgfoton. Thyra tävlade inte den här gången, men de funderar säkert över hur Bengts bilder placerat sig.

DSC0165-650x427

Alla kunde få sig en fika med macka till och det var gott, särskilt för de som farit lång väg till Hällefors. Klubbar i Örebro, Odensbacken, Askersund, Karlskoga, Degerfors och Lindesberg var ju med, så tillsammans fanns bilder från åtta klubbar.

IMG_1180_650px-650x451

Lars Jansson i FK Oktav hälsade alla välkomna och presenterade programmet. Först visning av två klasser, sedan lunch, visning av tredje klassen, prisutdelning och så fika före hemgång.

DSC0177-650x343

Nu ökade spänningen. Alla hoppades förstås, att just deras bilder skulle komma på topp eller åtminstone högt i listan. Man konstaterade också, att kvaliteten på de inlämnade bilderna var hög och att det kändes trevligt att få sitta så här tillsammans och vänta på redovisningen.

DSC0172-650x377

Även jag, Inger, väntade. Jag och Björn hade förutom att ta hand om tävlingsbilderna, gjort resultatlistor och ordnat resultatvisning av bilderna i bildspel. Vår klubb hade också hand om ekonomin genom vår kassör Thyra Lundell.

DSC0179-650x420

De 25 bästa bilderna i varje klass hade också fått skriftlig kritik, om än lite väl knapphändig i vissa fall. Kritiken från juryn lästes upp från podiet, här till Thomas Johanssons bild ”Storlomsplask” som kom på 3:e plats i svartvitt.

DSC0163-650x456

När både svartvitt och färgbilderna var redovisade, blev det en stunds paus före maten. Då serverades en lunchbuffé, som var väl tilltagen och smakade riktigt bra.

IMG_1207_650px-1-650x473

Så kom prisutdelningen. Gunnar Nilsson från Lindesbergs FK brukar finnas med i toppen och var så den här gången också, med flera fina placeringar. Björn och Lars var utdelare.

IMG_1200_650px-1-481x550

Irèn Bäcklund från Karlskoga FK hade också diplom att hämta. I Karlskoga finns en grupp kvinnor, som är mycket duktiga på att fotografera blommor och hon är en av dem.

IMG_1198_650px-1-650x455

Thomas Johansson fick naturligtvis också utdelning på sitt fotande. Han är ju van att bli uppmärksammad, även om inte alla hans bilder kom på topp den här gången.

IMG_1188_650px-1-650x449

På topp kom i alla fall Bengt Lundells bild ”Gruvbas”, en svartvit bild från arrangemangen vid Ställbergs gruva.

IMG_1192_650px-527x550

Med bästa bild i svartvitt fick han också motta ett vandringspris i klassen. Det är verkligen en ära. På vandringspriset får vinnaren en inteckning och får man tre, så får man behålla dyrgripen. Månne Bengt vinner fler gånger!?

Gruvbas-Bengt-Lundell-Ställdalens-Fk

Bengt Lundells ”Gruvbas”

Björn och undetecknad var också med och tävlade, men hamnade utanför topplaceringarna den här gången.

Det här var en mycket givande och trevlig dag. Arrangerande klubbar fick mycket beröm för ett fint och välordnat genomförande av tävlingsdagen. Bilderna plockades ner, folk åkte hem efter avslutningsfikat, lokalen städades och ställdes tillbaka till rätt ordning och till slut var de tomma skärmarna enda beviset på allt som hänt under dagen.

Bilder som vi skickat in:

Digitala:

Smålom-med-ungar-Bengt-Lundell-Ställdalens-Fk Gäspande-smålom-Bengt-Lundell-Ställdalens-Fotoklubb

Bengt Lundell

Bakom-Tvättstugan---Björn-Öringbäck---Ställdalens-Fotoklubb Blå-bil---Björn-Öringbäck---Ställdalens-Fotoklubb

Björn Öringbäck

Husen-på-berget---Inger-Aftonljus---Ställdalens-Fotoklubb På-alerten-Inger-Aftonljus-Ställdalens-Fotoklubb

Inger Aftonljus

Bäverplask-i-motljus-och-älvdans-Thomas-Johansson-Ställdalens-Fotoklubb Stormfågel-Svalbard-Thomas-Johansson-Ställdalens-Fotoklubb

Thomas Johansson

Färg på papper

Redevakt-Bengt-Lundell-Ställdalens-Fk Ögonkontakt-Bengt-Lundell-Ställdalens-Fk

Bengt Lundell

Bakom-smedjan---Björn-Öringbäck---Ställdalens-Fotoklubb Källardörr---Björn-Öringbäck---Ställdalens-Fotoklubb

Björn Öringbäck

Ett-glas-champagne---Inger-Aftonljus---Ställdalens-Fotoklubb Sommaridyll-Inger-Aftonljus-Ställdalens-Fotoklubb

Inger Aftonljus

Fönstret-mot-havet-Thomas-Johansson-Ställdalens-Fotoklubb Sjöboden-Thomas-Johansson-Ställdalens-Fotoklubb

Thomas Johansson

Svartvitt

Gruvbas-Bengt-Lundell-Ställdalens-Fk Strömstare-Bengt-Lundell-Ställdalens-Fk

Bengt Lundell

Aktör--Björn-Öringbäck---Ställdalens-Fotoklubb Första-snön---Björn-Öringbäck---Ställdalens-Fotoklubb

Björn Öringbäck

I-Kung-Bores-rike-Thomas-Johansson-Ställdalens-Fotoklubb Storlomsplask-Thomas-Johansson-Ställdalens-Fotoklubb

Thomas Johansson

Text Inger Aftonljus
Foto: Bengt Lundell m.fl.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.